Een écht Nederlandse lekkernij. En al tientallen jaren een graag geziene traktatie op feestjes, partijen en speciale gelegenheden. In het bourgondische Brabant zorgde de appelflap voor het begin van iets moois. Het was in Beugen – vlak bij de grens met Duitsland – dat meneer Meulensteen als bakker maar wat graag wilde bijdragen aan die feestvreugde.
Door hard te werken, enkel de beste ingrediënten te gebruiken en authentieke recepturen te volgen, werd het avontuur van meneer Meulensteen een succes. In de regio én ver daarbuiten.
Dat was begin jaren ’70. Sinds die tijd is er ontzettend veel veranderd. Heel veel. Maar een aantal zaken zijn onveranderd gebleven. Mola’s drang om te vernieuwen bijvoorbeeld. Maar wel met gevoel voor traditie. Het belang van authentieke recepturen. En het gebruik van de beste ingrediënten. Neem een kijkje in de keuken
Het assortiment is inmiddels uitgebreid en de bakkersmuts is doorgegeven aan zoons Geert en Vic Meulensteen. Zij hebben Mola laagje voor laagje uitgebouwd tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een moderne producent van traditionele, ongebakken bakkerswaren.
De appelflap wordt inmiddels vergezeld door tientallen andere zoete en hartige bakkerswaren. Kersencarré’s, croissants, vanillestangen, saucijzen- en frikandelbroodjes bijvoorbeeld. Alles wordt volgens traditionele recepturen vers bereid en binnen no-time diepgevroren: klaar om afgebakken te worden en de harten van de consument te verwarmen.
Want Mola heeft voor iedere gelegenheid wel een hartige snack of zoet broodje. En anders kan die zo geproduceerd worden dankzij verregaande automatisering, flexibel inzetbare productiemiddelen, supergemotiveerde medewerkers, ontzettend veel productkennis en samen met partners een feilloos inzicht in de behoefte van de markt.
Samen blijven we doen wat we al sinds de jaren ‘70 met passie doen:
de wereld van diepgevroren bakkerswaren blijven vernieuwen met heerlijke, ambachtelijke en eigentijdse waren.